Ájurvédikus

Ájurvédikus

életmód videó kurzus

életmód alaptanfolyam

An ancient science that transforms lives!

Szeretnél a tested igényeihez igazodva táplálkozni, de nem vagy biztos benne, hogy mik is ezek az igények? Érdekelnek a jógaórán hallott eszközök és módszerek, de nem tudod, hogy használd ezeket és pontosan mi célt szolgálnak? Keresed az egyensúlyt test és a lélek között, de jó lenne egy konkrét és gyakorlatias útmutatás, hogy hogyan juss el egy harmonikus állapotba?

Nagyon jó, hogy megtaláltuk egymást!

Engem, ennek a kurzusnak az előadóját Hanának hívnak és az életem első 30 évét sporttal és tanulással töltöttem, sportközgazdász és ájurvédikus jógaterapeuta vagyok. A versenysportot tíz éve egy sérülés miatt be kellett fejeznem és a sérülésekből való kigyógyulás vezetett a jóga és az ájurvéda tudományának mélyebb megismeréséhez. Miután magamnak egy teljesen új minőségű életet teremtettem az ájurvéda és a jóga eszközeinek használatával, elkezdtem ezeket átadni másoknak is, most éppen Neked! Arra specializáltam magam, hogy az ájurvéda rendkívül összetett tudományát a legkönnyebben érthető formában adjam át Neked, mert így tudod hatékonyan felhasználni Te is az életedben. 

Ezen a kurzuson azt mutatom meg, hogyan tudod ennek a csodálatos ősi gyógymódnak az eszközeit zökkenőmentesen beilleszteni a mai modern életedbe, átalakítani a szokásaidat, a tested és a lelked.

Miért jó Neked az ájurvéda?
De ez persze nem minden!
Miért éppen az ájurvéda?

Az ájurvéda a világ egyik legrégibb egészségügyi rendszere, az ősi Indiából származik. A magyar nyelv így értelmezi:

„az ájurvéda az élet tudománya, a hosszú élet gyakorlata” 

és ez a fordítás tökéletesen le is írja ezt a tudományt. A jóga testvér tudományaként is szokás említeni, mely a test és az elme egyensúlyára törekszik, egyedi életmód kialakításával, ami nem csak a testtípusodnak, hanem a környezetednek és a személyiség típusodnak is megfelel. 

Tanulmányaim során azt tapasztaltam, hogy a modern nyugati embereknek ez az 5000 éves tudomány nehezen követhető, ezért kezdem a megszerzett tudásom átadását ezzel a kurzussal, melynek lényege, hogy megértsd az ájurvéda rendszerét és megtanuld, hogy mi szolgálja kifejezetten a Te egészségedet. Vagyis ennek a kurzusnak a célja az, hogy 

Te megismerd önmagad és ne legyen szükséged rám (,vagy bárki másra) ahhoz, hogy tudd, mi a jó Neked.

Szeretném, ha a kurzus végére megértenéd az ájurvéda alapvető tanításait, a rendszer lényegét és alapfogalmait és látnád, hogy pontosan hogyan tudod beilleszteni az életedbe, hogyan teszi jobbá az életed. A kurzus felépítése során figyelembe vettem, hogy nem Indiában élünk – ahol ez a csodálatos tudomány megszületett -, hanem Európa közepén, a 21. században, ezért törekszem rá, hogy az alapanyagok és élelmiszerek tekintetében is olyan ajánlásokat tegyek Neked, amit könnyedén beszerezhetsz ott, ahol élsz. 

Az elme és a test egyensúlya

Ezen a kurzuson megtanítom Neked ennek az ősi gyógyító rendszernek az alapjait, hogy Te is beépíthesd az életedbe. Az első néhány leckében végig vezetlek az ájurvéda alap tételein, például a tridósa elméleten, hogy beazonosítsd a saját egyedi elme és test típusod és elmagyarázom, hogy mit jelent ez az élettanban, a személyiségben, az emésztőrendszerben, a bőrben, az anyagcserében és a mindennapjaid kialakításában. 

Ezt követően megtanítalak az ájurvédikus életmód alapszabályaira, például a napirendre, tisztálkodási szabályokra, nyelvkaparásra, orrmosásra és sok egyéb gyakorlatra. Meglátod, nagyon fogod élvezni a módszerek eredményét, azonnal ahogy elkezded alkalmazni őket. Ezekkel a módszerekkel azonnali eredményeket érsz majd el és ez rendkívül lelkesítő lesz, majd meglátod! 

Kapsz egy pontos listát arról, hogy mit egyél a testtípusodnak megfelelően és mikor (ezek nem kész receptek, hanem alapanyagok, amiket érdemes használnod, vagy kerülnöd). Lesz sok gyakorlati példa, ami könnyen érthető, érdekes és akár élvezetes is lesz. Néha pedig lesz benne kihívás, talán el kell engedni pár szokást, ami nem kedvez Neked. De ne aggódj, nem kell felhagyni az eddigi életeddel és egy ásramba (magyarul: remetelak) költözni. Be tudod illeszteni ezeket a módszereket az életedbe és varázslatos változásokat tapasztalsz meg általuk! 

Én ilyenkor már nagyon izgatott vagyok, hogy valakinek – Neked – ismét teljesebb, egészségesebb, harmonikusabb lesz az élete az ájurvéda segítségével!

Mi kell hozzá?
 1. Jelentkezz! 
 2. A jelentkezésed feldolgozása után elküldöm Neked a tananyagot. Hallgasd meg figyelmesen az előadásokat, töltsd ki a tesztet és tölts el egy kis időt saját magad megismerésével! Természetesen pontos útmutatást kapsz, hogyan haladj a leckék között.
 3. Változtass, ahol szükséges!
 4. Élj harmonikus életet és ha ez tetszett, gyere velem tovább….

A kurzus során végig Veled leszek, ajánlásokat teszek Neked, hogyan, mit és milyen sorrendben csinálj! A végeredmény pedig egy csodás átalakulás lesz, ha Te is bele teszed magad, a figyelmed és egy kis extra energiát!

Meglátod, megéri!

Mit tartalmaz ez a kurzus?
 • 8 darab előadást az ájurvéda tudományáról, alapfogalmairól, az ájurvédában alkalmazott táplálkozásról, életmódról és módszerekről:
   • 1. rész – Alapfogalmak (tudományos alapok és a tudomány eredete, szentírásai)
   • 2. rész – Tridosha elmélet (a dósák kombinációi és jellemzői)
   • 3. rész – Dinácsárja, avagy az ájurvédikus napirend (a nap során uralkodó energiák és a legfontosabb tisztító eljárások)
   • 4. rész – „Amit eszel, azzá leszel” (Dhátuk és a táplálék útja, beépülése a szövetekben)
   • 5. rész – Dósa specifikus étrend (mely alapanyagok, élelmiszerek kedveznek, vagy kedvezőtlen hatásúak az egyes típusok számára és hogyan érdemes őket kombinálni) 
   • 6. rész – A kötőerők (gúnák)
   • 7. rész – Minden, amit tudnod kell a folyadékpótlásról, vízről és oxigénről
   • 8. rész – Dósatípus szerinti jóga gyakorlás és hasznos tanácsok
 •  A videók megmaradnak Neked, bármikor visszanézheted az előadásokat. A kurzus elvégzéséhez adok majd javaslatokat, de Te bármikor úgy alakíthatod a tanulásodat, ahogy az Neked a legkényelmesebb! 1-1 tananyag feldolgozásához átlagosan egy órára lesz szükséged, a teljes kurzus elvégzése 1 hét alatt ideális (ez alatt a tanultakat ki tudod próbálni és beépíteni a napjaidba).
 • Teszt az egyedi elme-test típusod felfedezéséhez (az ájurvédaban dósának hívjuk ezeket);
 • Pontos étrend listát minden test típushoz (ez egy ételeket, alapanyagokat kategóriánként tartalmazó lista, táblázatos formában, amiben megtalálod testípukonként a hasznos és kerülendő élelmiszereket és ebből felépítheted a saját étrended);
 • Útmutatást nyelv kaparásról, orrmosásról, olaj rágásról, testtípusodnak megfelelő jóga gyakorlásról és minden olyan eszközről, ami hasznos a számodra;
 • Bónuszként 5.000Ft kedvezményt egy online konzultációból, ahol elmélyítheted a tudásod velem, a kurzus előadójával.
Kinek ajánlom az Ájurvéda életmód alapkurzust?
 • For those who akik meg akarják tenni a következő lépést a testük és a lelkük gyógyulása útján;
 • Akik szeretnék megérteni a saját testük működését;
 • For those who akiket érdekel a jóga életmód és a jóga testvér tudományai, hogy elmélyíthessék a gyakorlásukat;
 • For those who akik nem érzik jól magukat a bőrükben, szeretnének pár kilót leadni, vagy folyton fáradtak, rosszul alszanak, túl stresszes az életük és ez kihat az egészségükre;
 • For those who akik méregteleníteni szeretnék a testüket, cukortól, hústól, alkoholtól, vagy bármi egyébtől;
 • For those who seek their best selves, akik elindultak egy önismereti úton és tudják, hogy ehhez szükséges fizikai szinten is tisztulni, a tudatosságot emelni;
 • For those who akik még nem indultak el semmilyen spirituális úton, de vágynak rá…legyen ez az első lépés!
 • Azonban, ha járatos vagy az ájurvédában, kiolvastad dr. Vasant Lad jópár könyvét és tisztában vagy a legtöbb eszközzel, amit az ájurvéda használ, akkor ez a tanfolyam NEM Neked való! Inkább várj egy picit, amíg elkészülnek a haladó anyagok, vagy keress meg személyesen! 🙂 

Ajándék

A csomagban kapsz egy letölthető listát minden olyan élelmiszerről, amit fogyaszthatsz, és amit nem javaslok Neked, ez alapján könnyen összeállíthatod a saját étrended. 

És van a tanfolyam anyagok között egy dósa teszt, ami a tanfolyam után is hasznos lesz a Számodra, hogy lásd milyen állapotban vannak az energiáid.

Bónusz

Az a tapasztalatom, hogy könnyebb elmélyíteni a tudást, amit most megszerzel egy külső, szakértő segítségével. Ilyenkor gyakran konzultálok a vendégeimmel és együtt összefoglaljuk a kapott tudást, pontosítjuk és alaposan letisztítjuk, valamint ha szükséges további tanácsokat is adok. Ha szeretnél velem egy  online konzultáció során még egyszer mindent megbeszélni, akkor ezt most 20.000Ft helyett 15.000 forintért teheted meg.

Kezd el most az ájurvédikus életmód videó kurzust, ami

100%-ban online

Bárhonnan elvégezhető

Nem igényel előképzettséget

Nincs határidő, bármikor, bármilyen ütemben elvégezhető, ismételhető

Az ájurvédikus életmód videó kurzus ára:

 29.900Ft

Kezd el most!

Ezt a tanfolyamot úgy terveztem meg, hogy ne a pénztárcád határozza meg, hogy részt veszel-e rajta, hanem a vágy, hogy jobbá tedd az életed! Ezért több lehetőséget is kínálok Neked!

Mindegy melyik lehetőséget választod, mindenképpen ugyan azt a tananyagot fogod kapni, nincs különbség! 

Ha kérdésed van ne hezitálj! 

     Feel free to reach out! 

          Namaste,

hana-aláírás2

Vélemények a tanfolyamról

Mónika

“Kedves Hana, Én már közben is jeleztem Neked, mert annyira örültem! Mi (én és a férjem) több, mint 3 hete elkezdtük a méregtelenítést (a te előadásod után – amiért szintén hálás köszönetem). Azóta megváltozott az étrendem. Mindenképpen jobb lett a közérzetem. Energikusabb lettem. Sztem a bőröm is simább. 🙂 A reggeli rutint is beiktattam már az életembe. Már több, mint 3 hete. Sokkal jobban érzem magam utána. Étkezési naplót 2 hétig vezettem, most a héten kicsit elhanyagoltam. A kurzus, a teszt segítségével felismertem a dósa típusom. Nyomtattam az étellistát és most igyekszem beilleszteni ezt is a mindennapjaimba. Nagyon szépen köszönöm a rengeteg információt, kurzust, az ismereteket, nagyon hasznosak és részletesek voltak. Hálás köszönetem!”

Matyi

„Most végeztem az alaptanfolyammal. Kicsit sajnálom hogy vége, nagyon sokat adott. A reggeli tisztító gyakorlatokat teljesen beépítettem, a gyógyteáimat is sokkal specifikusabban állítom össze, a táplálkozásban is változtattam, rájöttem hogy miért voltam eddig „chili függő” 😅😆 a pittának való forralt fuszeres vizet is fogyasztom. Egy szó mint száz, köszönöm Neked. Már be is szereztem egy-két ajurvéda témájú könyvet a folytatáshoz.🤓”

Betti

“Kedves Hana! Amit írtál az ájurvédáról, felkeltette az érdeklődésemet, ezért úgy döntöttem kipróbálom, mert mostanában mindig fáradtnak érzem magam és nem ártana pár kilótól sem megszabadulnom. Egyáltalán nem jógázom és semmilyen spirituális dologban nincs tapasztalatom, ezért nagyon örültem, amikor az első leckében elmondtad az ájurvéda tudományos alapjait. Elképesztően lelkes vagyok, mert egy hét alatt nagyon sok dolog változott bennem. Néhány előadást többször is megnéztem. Azt is tudom már, hogyan alakítsam az étrendem és nem fogok semmilyen újabb netes diétát kipróbálni a fogyáshoz, hiszen már kezdem érteni, hogy a testemnek mire van szüksége, így biztos vagyok benne, hogy sokkal tartósabb lesz az eredmény! Köszönöm és nagyon várom a konzultációt is!”

Bea

“Még csak a második leckénél tartok, de azt vettem észre, hogy másképpen kezdek el figyelni magamra… teljesen új szemszögből… a dósa teszt nagyon hasznosnak bizonyult, bár először megijedtem, hogy valamit rosszul csináltam, mert meglepett az eredmény, de aztán amikor hallgattam tovább a leckéket megnyugodtam és letisztult ez a rész.”

Zsolt

“Túl vagyok az egy hetes tanfolyamon és gyökeres a változás a mindennapokban, az energia szintem kimagasló! Beállt a napi rendszeresség az életembe, a jógagyakorlatok és az étkezés, nagyon hálás vagyok az itt tanultakért! Én azt gondolom, hogy a fejlődés a magunkra találás egy hosszú folyamat, amelyet minden nap újra tanulunk! Változatosan étkezek, minden nap fokozatosan térek át egy olyan életmódra melyben megélem az élet minden szépségét elfogadást és a legnagyobb elfogadást: elfogadom saját magamat! Minden úgy jó ahogy van! Nagyon nagyon köszönöm neked azt a páratlan emberi szeretetet, amit kapok tőled, amit a tanfolyam alatt irányomban is mutattál! Köszönöm szépen, köszönöm hogy megmutattad az utat és én elindultam rajta!😍❤️🙏

Noémi

“Nagyon tetszik ahogy össze van rakva a tananyag. Nagyon szisztematikus. Egy csodás szeretet energia árad az előadásaidból. Azt nem mondom, hogy nem szenvedek a kávé hiány miatt… Viszont a hús elhagyása meglepő módon jól megy. Én nagyon jól vagyok 😍! Elkezdődött egy elképesztő energia áramlás. Szóval úgy érzem, hogy a helyemre kerülök.”